Kattengrit klontvormend

Klontvormende kattengrit maakt gebruik van natuurlijke vezels als klontvormend materiaal. Dit bestaat vaak ook uit bentoniet. Het voordeel van klontvormende kattengrit is dat deze langer schoon blijft. Het nadeel is dat deze stof veroorzaakt. Bij Javame kunt u in de online dierenwinkel het juiste klontvormende kattenbakvulling vinden voor uw kat. 

Klontvormende kattenbakvulling absorbeert de urine van je kat, waardoor het grit een klont vormt. Deze klonten zijn eenvoudig uit de bak te scheppen. Niet-klontvormende kattenbakvulling absorbeert geurtjes en vocht nog beter, maar hierbij dien je de kattenbak wel wat vaker in zijn geheel te verschonen. Wanneer u kittens heeft, raden wij het aan om voor niet-klontvormende kattenbakvulling te kiezen

Goede kattenbakvulling kan u veel werk besparen. Door het kiezen van het juiste kattengrit hoeft u vaak namelijk veel minder vaak uw kattenbak schoon te maken. U kunt namelijk gewoon met een schepje de klonten uit de bak verwijderen! Klontvormende kattenbakvulling kan u hierbij helpen. Doordat het grit uitermate geschikt is om vocht te absorberen, blijft er geen nattigheid over. Het vocht wordt namelijk echt in het grit gezogen. Het is vanzelfsprekend dat u hierdoor minder werk te verrichten heeft: droog grit is natuurlijk eenvoudig uit de bak te verwijderen, waar u bij vochtig grit de bak vaak nog moet afnemen of zelfs afspoelen. Ook vieze geurtjes worden door klontvormende kattenbakvulling beter geabsorbeerd. Hierdoor heeft u dus minder last van nare geurtjes in huis. Hoe fijner het kattengrit is, hoe beter de absorptie!

Wel is het van belang dat dit type grit ook voor uw kat geschikt is. Bijvoorbeeld bij kittens raden wij het af om klontvormend kattengrit te gebruiken, omdat de korrels zo fijn zijn. Voor volwassen katten is dit type kattenbakvulling echter geen enkel probleem.

Klontvormende kattenbakvulling heeft nog meer voordelen! Zo vinden veel katten deze zachtere ondergrond comfortabeler, omdat het zachter is voor de pootjes. Ook is het dankzij het gebruik van natuurlijke grondstoffen erg milieuvriendelijk. U hoeft deze vulling dan ook niet te recyclen, maar u kunt het gewoon in de groene bak of in de tuin kwijt! Door de klontvorming hoeft u bovendien niet altijd uw gehele bak te verschonen, maar alleen de klonten te verwijderen. Deze kattenbakvulling gaat dus langer mee, en is daardoor ook beter voor uw portemonnee!

Gebruiksadvies

Om uw kattenbakvulling optimaal te gebruiken, adviseren wij het volgende:

  1. Bedek uw kattenbak met ongeveer zeven centimeter klontvormende kattenbakvulling.
  2. Verwijder één keer per dag de klonten uit de kattenbak, bijvoorbeeld met een schepje. U kunt de resten gewoon kwijt in de groene container.
  3. Na het wegscheppen van de klonten uit de kattenbak vult u het weer aan met hetzelfde type vulling, totdat de kattenbak weer tot ongeveer zeven centimeter hoogte gevuld is.

Wij raden u aan om de kattenbak eens in de twee weken uitvoeriger schoon te maken, door bijvoorbeeld de bak even goed schoon te maken met een sopje. Door het goed schoonmaken van de kattenbak heeft uw kat altijd een schoon en fijn gevoel bij de kattenbak, en zal deze dan ook beter blijven gebruiken. Hierdoor zal uw kat dus altijd sneller geneigd zijn om de behoefte netjes in de kattenbak te doen.

De voordelen van goede kattenbakvulling

Wij bieden de volgende populaire merken aan

Deze merken zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van de jarenlange ervaring van ons en onze klanten. Hierdoor bieden wij een breed assortiment kattenbakvulling zodat u altijd een passend product kan vinden.

Logo Javame
Biokats Logo Javame
Cats Best Logo Javame
Senicat Logo Javame
Sivocat Logo Javame
Plospan Logo Javame